кадър: , youtubeВ официалния сайт на Лудогорец бе публикувано писмо от

...
кадър: , youtubeВ официалния сайт на Лудогорец бе публикувано писмо от
Коментари Харесай

Българският футболен шампион Лудогорец излезе в защита на букмейкърската компания Ефбет

кадър: , youtube

В формалния уебсайт на Лудогорец бе оповестено писмо от клуба до министъра на финансите Асен Василев.

От клуба настояват преразглеждане на решението за включването на предприемачите Цветомир, Боян и Стефан Найденови в листата на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC (американската Служба за надзор на задграничните активи).

Българският футболен шампион  " Лудогорец ", който неотдавна подписа тригодишен контракт с " Ефбет ", излезе в отбрана на букмейкърската компания, която е благосъстоятелност на братята Боян и Цветомир Найденови.

Изпълнителният шеф на клуба Ангел Петричев се обърна с апел към служебния министър на финансите Асен Василев за преразглеждане на решението за включването на Найденови в листата на лицата, които попадат или евентуално биха попаднали в обсега на глобите, наложени от OFAC (Американската работа за надзор на задграничните активи).

" Моля, да се има поради, че " Ефбет " е компания, която в последните години е един от най-големите вложители и спонсори на българския футбол и спорт. Над 80 са спортните клубове и федерации, които разчитат на финансовата поддръжка на " Ефбет " и сме уверени, че тази помощ е безкористна и е основана на положителните бизнес практики ", се споделя в известието на " Лудогорец " до финансовия министър.

В него се прецизира, че клубът е заинтригуван спонсорите му да имат " безукорна известност ", допълва dnevnik.bg.

" До този миг не ни е известно притежателите Цветомир и Боян Найденови да са свързвани с корупционни практики или връзки с престъпно проявени лица. Силно се надяваме, че ще се съблюдава духът на Конституцията на Република България, която подсигурява нашите права и свободи, и ние като общество няма да допуснем съсипването на репутацията и сполучливия бизнес на Цветомир и Боян Найденови без съответно издадена присъда от български съд ", приключва известието.

 

Преди време няколко пъти футболни и спортни клубове се задействаха всеобщо в отбрана на хазартната компания и бизнеса й около обсъждани промени в закона на хазарта. Букмейкърът спонсорира няколко тима в Първа лига, има рекламен контракт за шампионата, а неотдавна е генерален сътрудник на Българския футболен съюз.

Имената на притежателите на " Ефбет " бяха добавени към списъка заради съдружието им в предишното с Васил Божков, който персонално и посредством свързани с него компании попадна под глобите на Съединени американски щати по закона " Магнитски ". В отговор на това деяние Боян и Цветомир Найденови и татко им Стефан дефинираха включването им като " обезпокоителен сигнал за върховенството на закона в страната ". В послание те прецизираха, че са прекратили всевъзможни връзки със засегнатите от закона " Магнитски " лица от март 2020 година Едновременно с това означиха, че описът е повърхностен и в него липсват настоящи съдружници на глобените.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР